Kata Beach, Phuket - Thailand

Nu har vi varit hemma några månader efter vår resa till Kata Beach i Phuket, Thailand och har hunnit smälta alla intryck.

Att vi valde just Kata Beach beror mycket på hotellet vi bodde på. När vi höll på och letade resmål i Thailand fick hotellet Kata Beach Resort & Spa högsta betyg på många olika reseforum. Hotellet uppfyllde dessutom våra kriterier, nära restauranger och shopping, strandläge och havsutsikt. se hotellinfo här

När vi kom till hotellet fick vi dock inte det rum vi beställt. Men det gjorde inte så mycket för vi fick ett bättre rum med poolacces där man kunde sitta och bubbla.

Tar en drink vid vår terrass


Stranden vid Kata Beach var perfekt. Den var 1,4 km lång vilket var precis lagom om man ville promenera hela stranden fram och tillbaka. Det fanns gott om strandbarer där man kunde äta lunch och ta en öl.

På promenad längs stranden


Om man tröttnade på att ligga och sola eller promenera kunde man höja adrenalinnivån genom att åka lite parasailing, rekommenderas starkt.

Här startar parasailingturen


På kvällarna fanns det ett stort utbud av restauranger att äta på. Vi åt uteslutande thaimat men det fanns till och med restauranger som serverade svensk mat. För övrigt fanns det även en hel del butiker, skräddare och skönhetssalonger.

Vi gjorde två utflykter. Den första gick upp till en nationalpark där vi red elefant och paddlade kanot i en flod.

Vår elefant står och väntar


Den andra utflykten var en båttur till Phi Phi Island och diverse andra sagostränder.

Här en vy från en av stränderna


Sammanfattningsvis kan vi säga att det här var en toppensemester och vi kan varmt rekommendera andra att åka till Kata Beach.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar