Fenomenet World of Warcraft


Oavsett om man har spelat eller inte så vet nog de flesta att WoW är en förkortning av det omåttligt populära spelet World of Warcraft. Har du barn i tonåren så är det närmast en sensation om man inte har kommit i kontakt med spelet.

Men vad är det som gör WoW så populärt?

Jag tror att alla människor ibland har en önskan att drömma sig bort och för en stund koppla bort verkligheten. Det är där rollspelen kommer in. WoW är ju ett digitalt rollspel där du gestaltar en uppdiktad figur. När jag var liten hade vi också rollspel men då hette det indianer och cowboys men nu när den digitala världen är här kan man spela rollspel inte bara med grannarna utan med hela världen.

En kort sammanfattning av handlingen i WoW:

Handlingen i WoW utspelar sig i de två fiktiva världarna Azeroth och Outland. Spelarnas avatarer (karaktärer) tillhör endera av två sidor i en konflikt, The Alliance och The Horde. Vardera sida inkluderar fem spelbara raser med egna bakgrunder och historiska anledningar till just sitt val av sida. En spelares möjligheter att överleva strider och besegra fiender bestäms inte bara av spelarens förmågor, avatarens nivå och talangval, utan också i stor utsträckning av den utrustning spelaren samlar på sig. Det pågår även handel i WoW där spelare kan köpa utrustning, föremål och tjänster med betalningsmedlet WoW guld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar