Två bra antivirus- och säkerhetsprogram

I dag är det inte många som vågar surfa utan att ha Antivirus på datorn. Men numer räcker inte det skyddet längre. Merparten av datoranvändarna har ett komplett säkerhetspaket med antivirus, antispyware, brandvägg, föräldrarkontroll, antispam och mycket mer!

Det finns en ett flertal antivirus på marknaden. De flesta går att ladda ner från tillverkarnas hemsida och installationen är oftast mycket enkel. Fördelen med att köpa ett säkerhetspaket från ett av de större kommersiella företagen är att du får ett komplett skydd för din dator, ett programpaket som uppdateras minst en gång om dagen – i många fall flera gånger, för att du ska vara helt skyddat mot de senaste virusen och attackerna – och att du får tillgång till support.

Jag har själv använt mig av två olika säkerhetspaket som jag varmt kan rekommendera, McAfee och F-secure . Nedan hittar du lite info om respektive program samt länk till företagens onlinebutiker.

McAfee Internet Security
McAfee är marknadens största aktör med 130 miljoner användare. Deras säkerhetspaket är enkelt att använda och är ett utmärkt val för nybörjaren. Programmet har de senaste åren blivit mycket snabbare och ska inte störa några andra program eller spel du kör. Genom ny teknik ser McAfee till att ditt säkerhetsprogram alltid är uppdaterat för att stoppa de senaste hoten.

Programmet innehåller antivirus, antispyware, brandvägg, hinder mot identitetsstöld, SiteAdvisor (som i webbläsaren talar om utifall du håller på att besöka en farlig hemsida), håller din dator ren från diverse skräpfiler, skyddar dig mot skräppost och hindrar onlinebedrägerier, kan filtrera innehåll på webben för föräldrar, samt gör kopior av dina viktiga filer.

McAfee Internet Security är på svenska, och det ingår licens för tre datorer. Kostnad 519 kr för 1 år (43,25 kr/mån).

Gå till McAfees onlinebutik

F-Secure Internet Security
F-Secures antivirus är väldigt tystlåtet och fungerar enkelt i bakgrunden. Säkerhetspaketet skyddar idag mot virus, hackare och spionprogram med antivirus, brandvägg och antispyware. Dessutom finns det föräldrarkontroll för att skydda barn mot olämpligt innehåll, det stoppar skräppost och det har en teknik för att upptäcka program som försöker ta över din dator.

F-Secure Internet Security är på svenska, och det ingår licens för tre datorer. Kostnad 645 kr för 1 år (53,75 kr/mån).

Gå till F-Secures onlinebutik

2 kommentarer:

 1. Hej

  Har just köpt McAfee total security och visst är det bra men det skyddar nog FÖR bra... Vi kan knappt surfa längre.
  Jag googlade nu om jag kunde hitta någon mer som varit med om problemet och damp in på din sida och du verkar ju kunna en del..

  Vi har tittat på inställningarna på virusprog. och vi kan inte hitta ngt där som skulle kunna hindra. Vi har t om stängt av sökningen som sker hela tiden men det hjälper inte. Nedladdningar som har gått snabbt tidigare kan ta upp till 2 timmar eller mer...
  Vi får nästan alltid ladda en sida 2-3 ggr innan vi "får lov" att "gå in" på sidan (!?)

  ..Och allt detta började efter att vi installerade McAfee. =(

  Vet du vad det kan bero på?

  Mvh
  /Lovisa

  SvaraRadera
 2. Hej Lovisa!

  Jag använder själv McAfee och jag har inte de problem som du beskriver.

  En anledning kan vara hur gammal datorn är. Är det en äldre dator kan det bli problem med prestandan. Jag rekommenderar att du skickar ett mail till McAfees support och beskriver problemet så kan de hjälpa dig.

  SvaraRadera