Jämförelse Smartphones: Apple - HTC - Nokia

Alla operativsystem har sina för- och nackdelar, i slutänden handlar det mycket vad man själv prioriterar när man väljer telefon. Prisjakt.nu har jämfört tre telefoner med tre olika operativsystem.

Funderar du på att skaffa någon av de här telefonerna? För att du ska få bästa abonnemanget och bra täckning rekommenderar jag att du går in på Telia.se eller Tre.se

Apple Iphone 4 16 GB

Pris: 7 300:- till 11 313:-

Omdöme: 8,66 av 10

Operativsystem: IOS 4

Processor: ARM Cortex-A8 1000 MHz

Skärm: 3,5 tum

Huvudkamera: 5 megapixlar

Apples Iphone har sedan den första modellen lanserades 2007 förändrat mobilbranschen. Den nya 4:an är mycket omtyckt av konsumenterna. De flesta är översvallande i sina kommentarer – en skriver ”osannolikt bra lur”. De prisar utseende, kvalitetskänsla och funktioner men en del klagar på att priset är högt samt att operativsystemet inte har stöd för flash som finns på många webbsidor.

HTC Desire HD

Pris: 5 350:- till 7 216:-

Omdöme: 9,23 av 10

Operativsystem: Android 2.2 Froyo

Processor: Qualcomm Snapdragon QSD8255 (1 000 MHz)

Skärm: 4,3 tum

Huvudkamera: 8 megapixlar

HTC:s Desire HD är den nyaste av de tre jämförda och hett efterlängtad. Den låg etta på Prisjakts ”klicktopp” redan innan den hade börjat levereras till butikerna. Med en skärm på 4,3 tum är den betydligt större än de andra två och är kanske på gränsen till otymplig. De konsumenter som gett den omdömen är inte oväntat mycket positiva till skärmstorleken, den sägs vara ”kristallklar” och telefonen är snabb enligt konsumenterna. På den negativa sidan nämns dålig batteritid samt att kameralinsen sticker ut på baksidan vilket gör att telefonen inte ligger plant mot en bordsskiva.

Nokia N8

Pris: 4 688:- till 5 969:-

Omdöme: 8,16 av 10

Operativsystem: Symbian 3

Processor: ARM 11 (680 MHz)

Skärm: 3,5 tums

Huvudkamera: 12,1 megapixlar och blixt

Även Nokia N8 är populär bland de flesta som betygsatt den. Framför allt är många mycket nöjda med kameran och med HDMI-utgången. Den sägs ha förvånansvärt bra batteritid men meningarna är delade vad gäller Symbian-systemet. En del anmärker på att det finns en del mjukvarumässiga buggar som borde ha fixats innan lanseringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar