Dags att låna pengar

Jag har under det senaste året avvaktat med att renovera badrummet och byta bil. Den finansiella kris som världen har upplevt har gjort att det har varit lite oroligt att låna pengar när man inte vet om man får behålla jobbet. Därför har alla nya projekt fått vänta. Men nu verkar det som om konjunkturen börjar vända uppåt igen. Räntan är historiskt låg och det här är nog det idealiska tillfället att låna pengar.

Nio av tio personer som ska ta ett nytt lån går nog av gammal vana till den bank där man har sitt löne- och sparkonto. Men jag undrar om man verkligen får de bästa villkoren då. Det verkar som om de allra flesta inte är lika angelägna att jämföra lån som man är att jämföra elavtal och försäkringar. Men den här gången har jag tänkt att jag ska försöka jämföra olika långivares villkor.

Men hur gör jag det på bästa sätt? Om man personligen ska kontakta alla presumtiva långivare måste man lägga ner mycket egen tid på att leta. Lägg sedan till all tid för samtal och avslutningsvis ska man dessutom välja ut vem man ska låna pengar av. Det var då jag kom på att det borde finnas samma tjänst för lån som det finns för försäkringar och elavtal. Där kan man använda sig av en förmedlare som känner till marknaden och kan erbjuda dig det bästa alternativet. Du minimerar din arbetsinsats samtidigt som du får det bästa alternativet. I mitt fall lägsta räntan när jag ska låna pengar.

2 kommentarer:

  1. Man kan förhandla ner räntan hos sin egen bank om det är billigare någon annanstans också.

    SvaraRadera
  2. Smart att vända sig till en lånemäklare då tas det dessutom bara en upplysning.

    SvaraRadera