Playa del Cura - Gran Canaria

Om en vecka lämnar vi gråa Sverige och åker till ett förhoppningsvis soligt Gran Canaria. Den här gången ville vi prova något nytt och fastnade för Playa del Cura där Ving har två hotell i sitt utbud.

Vy över Playa del Cura



Playa del Cura är en mindre ort mellan Puerto Rico och Puerto de Mogan. Det finns ett centrum med ett litet shoppingcenter och några restauranger och barer. Vi ska bo på ett hotell som heter Riviera Marina, läs mer om hotellet här

Jag tänkte göra ett nytt inlägg med bilder från resan men det är så många som hittar till det här inlägget så här kommer bilderna med kommentarer:

Vi hade en toppensemester och kan rekommendera resmålet. Hotellet, Riviera Marina, var väldigt fräscht. Har man barn mellan 5-10 år så har barnklubben väldigt mycket aktiviteter.

Det man ska vara medveten om är att Playa del Cura är en väldigt liten ort. Det finns i pricip bara ett köpcentrum med tre restauranger, en butik och en livsmedelsaffär. Men det är väldigt nära till Amadores och Puerto Rico med lokalbuss.

Lastat av väskorna på rummet (klicka på bilderna för större bild)


Utsikten från balkongen var inte helt fel


Poolområdet med stranden i bakgrunden


Här kan du äta och handla i Playa del Cura


Underbar strandpromenad mella Amadores och Puerto Rico


Så här nöjd var jag med Playa del Cura


Nedan finns en hel del kommentarer, både positiva och negativa, om Playa del Cura. De kanske kan vara till hjälp om man funderar på att åka dit.

24 kommentarer:

  1. funderar på en resa dit med familjen. Sista minuten. Hur tyckte du att de var där? Något du rekomenderar?

    SvaraRadera
  2. Hej Anna!
    Vi hade en toppensemester och kan rekommendera resmålet. Hotellet, Riviera Marina, var väldigt fräscht. Har man barn mellan 5-10 år så har barnklubben väldigt mycket aktiviteter.

    Det man ska vara medveten om är att Playa del Cura är en väldigt liten ort. Det finns i pricip bara ett köpcentrum med tre restauranger, en butik och en livsmedelsaffär. Men det är väldigt nära till Amadores och Puerto Rico med lokalbuss.

    Jag håller på att skriva om vår resa så snart kommer det upp bilder och lite mer tips.

    SvaraRadera
  3. Nej nej! Åk inte dit!

    Hotellstandard max 3 stjärnor (Ving anger 4). Slitet hotell, dålig mat som avnjutes i en bunker (källaren). Kanske hade vi otur med rummet (orkidé juniorsvit) men vi klagade på det mesta, t.ex fungerade ac:n ej => 30C på rummet dynget runt, "köket" ett skämt: en mini-diskho inkämd i nån slags bokhylla upplyst av 1 st spot modell ljussvag => jobba i köket i mörker. Slitet rum (fast skulle vara nyrenoverat). Sen kan man undra över svitens utformning. Öppen planlösning för sovrum och toalett! Hur många vill ha det?! Och vid toabesök på natten finns två möjligheter; göra dina behov i beckmörker eller tryck på lyset och lys samtidigt upp hela sovrummet iom den mysiga öppna toa-planlösningen...Kan räkna upp massa elände mer *suck*. Vi klagade massor hos Ving vilket gav mager respons. När vi reste ner var det ett "Ving Sungarden"-hotell, inte när vi kom hem - märkligt. Den klart sämsta hotellupplevelsen vi haft på 15-talet utlandsresor. En sak positivt - fint läge precis vid havet. Men totalt sett ett riktigt bottennapp från Ving! Stay away, det finns så många andra hotell & platser som är så mycket bättre!

    SvaraRadera
  4. Svar till "Anonym"!
    Du måste ha haft otur med rummet. Vi hade ett helt nyrenoverat rum med utsikt över havet. Restaurangen som låg i källaren var väl inte någon höjdare men vi åt bara frukost där så det var inget problem för oss. Annars upplevde vi hotellet som fräscht, tänk så olika man kan tycka.

    SvaraRadera
  5. Hej Johnny,
    min sambo och jag var en vecka i Playa del Cura i november 2009. Dock bodde vi inte på Riviera Marina utan på grannhotellet Riviera Beach (också Ving). Det var den absolut bästa semester vi har haft! Bra hotell med bungalows, förstklassig restaurang och för övrigt bra service. Och så läget direkt på stranden...
    Vi har redan bokat 14 dagar i nov-dec 2010!

    SvaraRadera
  6. Hej

    Jag skall bo på Riviera Marina Hotel med min familj den 10-17 mars. Jag har läst blandade kommentarer om hotellets standard samt mat! Vi bokade Inclusive, någon som provat lunch/middag? Man kanske skall avboka maten?

    Tacksam för svar
    /Thomas

    SvaraRadera
  7. Nu har vi kommit hem från Playa del Cura & Marina. Det var tur att vi bokade av Inclusive. Mycket tråkig matsal. Vi hade hyrbil och åkte till Puerto Rico, mogan m.m. på kvällarna och åt. Hotellet i sig var helt ok. Lite trångt att sova i bäddsoffan om man är vuxen.

    Thomas

    SvaraRadera
  8. Jag säger samma sak som en annan anonym!
    ÅK INTE DIT!
    Vi var där för 2,5 år sedan.

    Vi bodde på ett 3-stjärnigt risigt hotel! Vi tog bara boende, vi tänkte ju fixa egen frukost och äta ute på kvällarna.

    Centrum bestod av ett par pubar, 3-4 restauranger och ett Spar(livsmedelbutik).
    Restaurangerna åt vi på och det kan jag säga, det var ingen höjdare!

    Stranden var stenig. Inget för barn och inget att ligga på och slappa, så varje dag gick vi till grannstranden. Det tog 20-30 min. Där var det importerad sandstrand från västinden. Underbar strand.

    Jag rekommenderar er att inte åka dit. Men visst har man all inclusive och bil så kan det gå!

    Lycka till!

    Anders

    SvaraRadera
  9. Jag måste kommentera Anders kritiska inlägg.

    Som jag skriver ovan så är Playa del Cura en liten ort. Det verkar som om Anders inte hade kollat upp det innan resan. Vi åt på alla restaurangerna i centrum och var inte missnöjda någon gång. Det ligger dessutom en riktig gourmérestaurang en liten bit utanför Playa del Cura som är riktigt bra.

    När det gäller stranden så tyckte vi precis tvärtemot dig Anders. Grannstranden vid Amadores var väldigt tråkig vid en instängd vik där det inte gick några vågor alls. I Playa del Cura var det däremot öppet ut mot havet och det var kanon att bada i vågorna.

    Men mycket handlar nog om vad man har för förväntningar innan man åker. Vi hade kollat upp hur det var innan vi beställde. Vill man åka in till Puerto Rico eller Playa Ingles en kväll så kan man åka buss eller ta en taxi.

    SvaraRadera
  10. Hej, vi är ett par på + 40 som har varit två gånger i Playa del Cura, och ska åka dit igen 2v nu i dec. Samtliga gånger har vi bott på Riviera Beach. Vi har bott på många hotell i Europa, och detta är kanon. Toppen service, kanonläge och bra mat. Perfekt läge direkt vid stranden. Toppen när du bara vill koppla av. Rummen är oxå helt OK. Det finns även Spa och Gym, samt pianobar utomhus på kvällarna. Frukosten är den bästa vi någonsin ätit på något hotell, med kockar som tillagar din omelett medans du väntar. Även ett glas Cava ingår om du är sugen..Kort sagt - allt vad vi vill ha för två veckors relax!

    SvaraRadera
  11. Hej Johnny!
    tack för en trevlig sida!
    Jag & grabben åker nu om 3 veckor & ser fram emot detta!

    Sen gnällspikar tycker jag kan tagga ner lite,inte kul läsning alls!
    Tror dessutom inte att dom är nöjda oavsett resmål & service...det är ett mentalt problem! ;)

    SvaraRadera
  12. Intressant att ta del av de skilda upplevelser en semester ger. Vi åker till Cura nu i Januari 2012, men vi ska bo på Curasol, vi är medvetna var och hur det ligger, Google earth är fantastiskt för att ta reda på de fakta som resebolagen ogärna berättar om. Vi ställer aldrig några höga krav på boendet, vi ska ju bara sova där, och äta frukost, inte mycket mer. Och för det ändamålet behövs ingen dyr och meningslös lyx. Vi lägger då hellre pengar på att uppleva lite annat. Förra och första gången vi var på Gran Canaria 2002 bodde vi i Puerto Rico, nu är vi 10 år äldre och vill ha det lite lugnare, hyra en bil någon dag och se den delen av ön vi inte upplevde förra gången, samt lite annan avkoppling. Din sida här Johnny var en av delarna som gjorde att valet föll på Playa del Cura.
    Kenneth

    SvaraRadera
  13. Vad hette gourmetrestaurangen? Var låg den??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Guantanamo. ....strax innan. .i backen upp till Playa del Cura...

      Radera
  14. Fina bilder. Vi åker till Playa del Cura och ska bo på Riviera. Passar oss perfekt att det är en mindre ort. Har också tagit reda på det innan. Tack för inlägget, jättebra info. Jag skulle också vilja veta var den där restaurangen du pratade om ligger så kanske vi kan besöka den nån kväll? Annars vet jag en jättefin restaurang vid Amadores-stranden också. Ligger längst ut på kanten vid stranden. Den kan jag verkligen rekommendera. Det är en bit att promenera dit. Men det har man ju tid med på semestern. :)Förra året bodde vi uppe i bergen i Puerto Rico och gick flera gånger den långa streckan till Amadores-stranden som vi tyckte var som en paradis-strand. :)Tog väl en 30 minuter för oss att gå.

    SvaraRadera
  15. Hej, jag och min man var där i dec 2011 och vi hade på det hela taget en toppenresa. Som så många andra säger så är inte själva Playa del Cura så stort och har inte heller ett stort utbud av kvalitetsrestauranger om man är ute efter det.

    Vi provade oxå restaurangerna i centrumet och jag måste säga att vi har ett underbart minne med oss från den kvällen där det bjöds på både allsång och spontan dans bland gästerna på det lilla shoppingcentrumets torgyta.

    Gourmetrestaurangen som Johnny pratar om tror jag är Guantanamo restaurangen som ligger ca 700 meter innan Playa del Cura. Vi var där vid 2 tillfällen under vår vistelse och den är väl värd ett besök. Restaurangen ser inte mycket ut för världen men ge den en chans - lovar att ni inte blir besvikna. Charmig personal och ett gott bemötande!

    Annat tips är att ta sig till den lilla pitoreska fiskebyn Poerto Mogan som ligger lite längre väster ut från Playa del Cura sett. Där finns många små mysiga restauranger och det är trevlig miljö att strosa runt i.

    Jag gillade verkligen den steniga och genuina stranden som Playa del Cura bjöd på.

    SvaraRadera
  16. Hej. Jag och min man var där i april 2012 i en vecka. Vi tyckte det var toppen,lungt och skönt. Så nu åker vi i jul igen, men nu blir det i två veckor. Yvonne

    SvaraRadera
  17. Har just kommit hem från playa del cura. Jag åkte med en väninna och vi bodde på riviera beach. Härligt hotell, bra frukost och lugnt o avslappnande. Orten är liten, men vi åkte lokalbuss till puerto rico/ puerto Mogan 1,40€/väg. Playa del ingles 3,95€. Mogan rekommenderar jag varmt. Härlig, mysig by. Fanns också lite shopping o många restauranger.
    Vi besökte också Guantanamo restaurangen. Maten var bra och servitörerna spexiga :). Planerar att åka nästa höst igen!

    SvaraRadera
  18. Vi ska till Playa del Cura i början av mars. Ser verkligen fram mot detta och kommer att avlägga rapport när vi kommer tillbaka.

    SvaraRadera
  19. Maken o jag har varit på Playa del Cura o Riveriera Beach ht 2013 ...nu åker vi igen om x antal veckor ....längtar :-) /Pia

    SvaraRadera
  20. Hur ser promenadvägarna ut från playa del cura till amadores ? Har sett bilder och det ser inte så bra ut. Vi ska snart åka dit.

    SvaraRadera
  21. Jag och min man har varit två gånger över jul och nyår och bott på Riviera Marina. Vi har trivts otroligt bra och åker en extra sväng nu i början av oktober. <det är lite krångligt att ta sig till Rest Guantanamo och Amadores om man prompt vill dit och trängas.

    SvaraRadera