Se filmer lagligt med Voddler

Filmtjänsten Voddler, som beskrivs som ett Spotify för filmer, har premiär den 28 oktober. Till en början kan endast Bredbandsbolagets 500.000 kunder använda tjänsten.

Voddler ska erbjuda filmer, tv-program och musik gratis via nätet. Inkomsterna ska komma genom reklam som läggs i början av filmerna. I dagsläget finns cirka 1.000 filmer i utbudet, vilket är färre än konkurrerande tjänster som t ex Film2Home

De flesta av Voddlers nyaste filmer finns redan på DVD. Tanken är dock att utbudet ska växa. Kostnaderna hålls nere genom att användarnas datorer blir en del av distributionsnätverket.

Vi får se om det här kan locka de stora massorna. Liknande gratistjänster inom musik har haft svårt att få någon lönsamhet. En stor nackdel som jag ser det är att filmerna streamas till din dator vilket innebär att du måste se dem på datorn eller ha datorn kopplad till en tv. Det hade varit mycket mer tilltalande om man hade kunnat ladda ner filmen och sparat den på en hårddisk. Så länge de här tjänsterna endast kan erbjuda streamade filmer kommer de knappast locka till sig de som fildelar illegalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar