10 absurda flygavgifter

Flygbolagen blöder ekonomiskt på grund av pressade biljettpriser. Men flygbolagen tar igen en hel del av förlusterna på diverse avgifter. 500 miljarder kronor uppskattas världens flygbolag tjäna i år på alla de nya avgifterna, enligt handelsorganisationen International Air Transport.

Amerikanska Mainstreet.com har listat de 10 mest absurda avgifterna som flygbolagen tar ut, se listan nedan:

1. Handbagage
Är ditt handbagage för stort för att på plats under sätet framför dig? Då får du få betala 45 dollar, cirka 360 kronor för varje väska om du flyger med Spirit Air.

2. Filtar och kuddar
American Airlines erbjuder filt och kudde under flygningar som varar över två timmar – för cirka 65 kronor.

3. Välja plats
British Airways tar ut en avgift på mellan 10-60 pund, cirka 115-700 kronor, för att passageraren får välja en förbokad plats i planet.

4. Betala för att skriva ut egna biljetter
För att minska sina kostnader bestämde Ryanair att ta ut en kostnad för passagerare när de ska checka in online (något annat sätt finns inte). Kostnaden är 60 kronor.

5. Stolar med extra benutrymme
Flygbolaget Continental Airlines höjer priset för stolarna vid nödutgångarna eftersom benutrymmet är större. Cirka 500 kronor ligger platserna på, enligt USA Today.

6. Kreditkortsavgifter
Betalar du din resa med ett kreditkort, bör du förvänta dig att debiteras. Brittiska Easyjet tar ut en extra kostnad på cirka 140 kronor.

7. Hörlurar
Se till att ta med dig egna hörlurar. Många av flygbolagen tar ut en extra avgift från 40 kronor och uppåt för hörlurar.

8. Checka in bagage
Låter konstigt men är sant. De flesta stora flygbolagen i USA har börjat ta ut en avgift för bagage som du checkar in först. US Airways tar ut högst avgift – närmare 200 kronor.

9. Extra stol för den tjocka
Southwest Airlines är tydliga. Kan du inte sänka båda armstöden är du för tjock. Då är det bara till att köpa dig en extra stol för att få plats.

10. Betala för toalettbesöket
Ryanair förbereder för att debitera resenären för toalettbesök Flygbolaget har bett Boeing att designa om planen och installera mynttoaletter. Boeing tvekar dock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar