Musiker sörjer aXXos frånvaro

Alla som har besökt en BitTorrent-sida före 2010 känner säkert igen namnet aXXo. Sedan hösten 2005 har dessa fyra bokstäver funnits på hundratals torrentfiler till piratkopierade filmer. För många blev aXXo synonymt med kvalitet, och dominerade sökningarna på alla offentliga torrent sajter.

Av okänd anledning slutade aXXo lägga upp torrentfiler i mars 2009 och gjorde samtidigt miljontals anhängare besvikna. En av dem som saknar aXXo är Alexander Stover , en norsk musiker som gör musik under namnet Binärpilot. Han har nu gjort en låt om sin sorg över aXXos frånvaro.

I sann fildelaranda har Binärpilot lagt upp sitt senaste album, "Nordland" för fri nedladdning från sin officiella hemsida.

1 kommentar:

  1. Det är oerhört många som sörjer aXXos frånvaro från Torrent världen! Även jag!!! Men för att bringa er lite mera klarhet i VARFÖR aXXo är frånvarande så kan jag meddela att aXXo (Den ÄKTA!!!) sitter inne på "Kåken" dvs. i fängelse efter att han och många andra "välkända" profiler inom Torrentvärlden torskade dit i en jättelik rassia som gjordes inte bara i Europa utan i ene väl samordnad aktion på flera kontineter världen över exakt samtidigt på samma tidpunkt! Kommer tyvärr inte ihåg kodnamnet på denna globala polisiära aktion men den var STOR och det var tyvärr många som åkte dit och fick tillbrina mer eller mindre lång eller kort tid i fängelse p.g.a. hyfsat stor omfattning på uppladdning av kopieringsskyddat material som lyder under antipiratlagarna IPRED-lagen eller vad fan nu den där förbannade lagen kallas för! Nåja nu har ni fått lite mer klarhet i VARFÖR aXXo lämnade Torrentvärlden för en längre tid, sedanan finns det TYVÄRR så kallade "Copy-Cats" som försöker sno åt sig välkända "Torrent-Praters" namn när dom får vetat att dom åkt in på kåken ett tag, då finns det de som utnyttjar detta för att själva kapa ett väl innarbetat "Torrent pratnamn"!? Vad som sedan hände aXXo efter hans fängelsestraff har jag ingen info. om, en del säger att han "Bytt sida" och en del säger att han omkom i en trafikolycka"??? Skrönor eller ej, inte vet jag men han har uppenbart lämnat oss i sticket i alla fall!?

    SvaraRadera