Filmtipset vecka 5. 2011 - The Kings Speech

Veckans filmtips, "The Kings Speech" utspelar sig när prins Albert står på tur att ta över den engelska tronen som kung Georg VI. Den nye kungen har dock ett stort problem, han lider av svår stamning och drar sig för offentliga framträdanden. Men med ett nytt världskrig som hotar att bryta ut behöver England en stark och tydlig ledare mer än någonsin.

När läkare misslyckas med att hjälpa kungen kontaktar hans hustru, den blivande drottningmodern Elizabeth, den excentriske logopeden Lionel Logue som en sista utväg. Kungen vägrar först att gå med på de okonventionella metoderna men Lionels uppriktighet och värme överraskar honom. För första gången vågar kungen öppna sig och en ovanlig och nära vänskap tar sin början. Alla har dock inte låtit sig övertygas av Lionel och allt ställs på sin spets när kungen måste göra sitt livs framträdande för att ingjuta mod i nationen.

The "King’s Speech" bygger på den sanna historien om Englands kung Georg VI och hans kamp för att finna den röst folket så väl behövde höra.

Regi:Tom Hooper
Genre:DramaSpeltid: 1 tim 55 min
Med bland andra:
Geoffrey Rush, Colin Firth, Helena Bonham Carter

Nedan kan du se en trailer till "King’s Speech", biopremiär 28 januari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar