Teneriffas bästa stränderÅr efter år ligger Teneriffa i topp som ett av Europas populäraste chartermål. Ön är på många sätt det perfekta semestervalet: solsäkert, badvänligt, relativt nära. På Teneriffa är det lätt att hitta något att göra oavsett om du vill åka vattenrutschbana, prova vin, shoppa, sporta, festa eller ligga alldeles still på playan.

Teneriffa är den största av alla Kanarieöar och har den mest varierade naturen. Norra delen av ön är täckt av subtropiska mossbevuxna lagerskogar med spännande fågelliv och kul vandringsleder. I norr finns också dramatiska berg och bördiga dalar. Atlanten slår in med full kraft i flera meter höga vågor mot branta bergssluttningar och svarta lavastränder. Uppe i norr finns också stadsliv fritt från massturism: huvudstaden Santa Cruz med kafétäckta torg och bred strandpromenad och universitetsstaden La Laguna med sina tapasbarer och sin koloniala atmosfär. I norr finns också en charterort som passar alla som föredrar stadsliv inbäddat i gröna omgivningar framför stränder: Puerto de la Cruz.

Snabbfakta Teneriffa


Var: Kanarieöarna, Spanien.
Språk: spanska.
Folkmängd: 700 000.
Tidsskillnad: –1 timme.
Valuta: euro.
Bästa tid: Varmt året om, störst utbud av resor från Sverige oktober–april.


Åka till Teneriffa


Om du vill åka charter till Karibien kan du söka resor hos Apollo, Fritidsresor eller Ving

Om du vill boka flygstol själv kan du söka bland 500 olika flygbolag hos Flygvaruhuset.

Boende bokar du till bra pris hos Hotels.com och Sembo.

Bästa stränderna


Playa de las Teresitas: Långstäckt sandstrand i San Andrés utanför Santa Cruz. Öns lugnaste och finaste strand. Ofta nästa folktom i veckorna, men det kan bli fullsatt på helgerna när Santa Cruz-borna är lediga. I San Andrés finns flera ypperliga fiskerestauranger att äta på.

Solstolar & parasoll: Nej. Duschmöjligheter: Ja. Närhet till serveringar: Ja. Badvakter: På sommaren och vissa helger.

Playa de Los Cristianos: Playa de los Cristianos.Den lokala byplayan i Los Cristianos är alldeles nyrenoverad. Bra för småbarn, inga strömmar eller vågor, många båtar att titta på och en klätterställning vid hamnen. Här spelar stadens ungdomar strandvolleyboll och fotboll under sena eftermiddagar. Däremot är genomströmningen av vatten inte den bästa.

Solstolar & parasoll: Ja. Duschmöjligheter: Ja. Närhet till serveringar: Ja. Badvakter: Ibland.

Playa del Medano: Vindsurfarnas paradis ligger i byn El Medano vid södra flygplatsen. Medano är en skön ort att hänga i, men stranden är inte något för den som vill ligga och pressa. Visserligen är det fin sand och stranden är Tenerifes längsta, men det blåser ofta. Har blå flagg som visar att den uppfyller flera kriterier angående vattenkvalitet och service.

Solstolar & parasoll: Nej. Duschmöjligheter: Ja. Närhet till serveringar: Ja. Badvakter: Sporadiskt.

Källa: Aftonbladet/Resa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar