Karibiens 5 bästa stränder

I Karibien finns allt som förknippas med ett exotiskt paradis, härligt klimat, vita stränder, turkosblått hav, susande palmer och gungande rytmer.


Åka till Karibien


Om du vill åka charter till Karibien kan du söka resor hos Apollo, Fritidsresor eller Ving

Om du vill boka flygstol själv kan du söka bland 500 olika flygbolag hos Flygvaruhuset.

Boende bokar du till bra pris hos Hotels.com och Sembo.

Bästa stränderna


1. Varadero, Kuba

Längs en 20 kilometer lång sandstrand ligger förstaklasshotellen på rad. Havsvattnet är varmt, rent och turkost. Gott om plats, turisterna är inte allt för många. Inga korallrev utanför stranden, snorkling är därför ingen aktivitet här.

Bästa tid: December–mars.

2. Pink beach, Bahamas

På Harbour Island ligger stranden som påstås vara den mest fotograferade i världen. Pink Beach har fått sitt namn av fragment från röd korall som blandas med vit sand – på avstånd lyser allt rosa.

Bästa tid: December–april.

3. Grace bay, Turks och Caicos-öarna

På Provo island, en av de 40 små korallöarna i Karibien, nära Bahamas, ligger den här pudervita stranden. Barriärrev skyddar paradiset som erbjuder all upptänklig vattensport. Sedan 1962 är öarna under brittisk ledning och regeras av en guvernör.

Bästa tid: December–april.

4. Grand Anse beach, Grenada

Lever lätt upp till drömbilden av en paradisstrand i Karibien: gott om plats, kritvit sand, palmer med kokosnötter och tropiska växter. Några lyxhotell finns nära havet – och man kan göra båtutflykter till närliggande, öde stränder som exempelvis Carriacou.

Bästa tid: December–april.

5. Playa Flamenco, Puerto Rico, USA

Den lilla ön Culebra ligger på bekvämt färjeavstånd från staden Fajardo på Puerto Ricos huvudö. Playa Flamenco är ett naturreservat med rena stränder och ett spännande fågelliv. Hemvist för tusentals sköldpaddor också.

Bästa tid: December–april.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar