Spelmarker - ett måste till pokerkvällen

Det är väldigt vanligt att kompisgänget träffas och spelar poker någon gång i månaden. Om man vill att det ska kännas lite roligare kan jag rekommendera att köpa riktiga spelmarker. Det ger helt klart en bättre pokerupplevelse och det blir betydligt smidigare att växla och fördela pengarna.

Innan man börjar spela bestämmer man markernas värde så att alla runt bordet vet precis hur mycket varje typ av marker är värd, räknat i riktiga pengar. Det vanligaste är att man använder tre olika typer av marker i ett spel och förhållandet mellan de tre kan vara 1:5:10. Den största marken motsvarar alltså fem av den andra marken och tio av den tredje. Det skulle kunna vara 1 – 5 – 10 kronor om man omvandlar det till SEK.

Om du vill köpa spelmarker så finns det ett stort utbud av olika marker att köpa. De som är gjorda av plastkomposit är billigare än de som är gjorda av keramiska material. Men vill du spela med samma marker som proffsen så ska du välja de av keramiskt material. Du kan välja mellan att köpa lösa marker eller att köpa ett helt set där du får en behändig väska för förvaring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar