Gratis musik - Grooveshark istället för Spotify


Grooveshark är en amerikansk musiktjänst som påminner mycket om Spotify, med den skillnaden att den är webbaserad och körs i din webbläsare. Du slipper alltså installera något program på din dator för att kunna använda tjänsten.

Grooveshark är reklalmfinansierad men reklamen finns ute i högerkolumnen i webbläsaren och stör inte mig när jag använder tjänsten. Det går dock att betala för att helt slippa se några reklambanners.

Musiken är gratis och streamas till din dator via Internet. I dagsläget strömmar man 50-60 miljoner låtar per månad till fler än fem miljoner användare. Gränssnitt är lättanvänt och du söker låtar och skapar spellistor väldigt enkelt. För att kunna spara dina spellistor måste du bli medlem och det är så klart gratis.

Det här är helt klart en utmanare till Spotify som förmodligen kommer tappa en hel del användare nu när de inför restriktioner som bland annat innebär att du bara kan lyssna på samma låt fem gånger.

Gå till Grooveshark.com

4 kommentarer:

 1. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 2. Grooveshark kan ersätta Spotify

  Utbudet i Grooveshark bygger på att användare laddar upp musik de har köpt.
  Det finns även en sida som heter Groovylists som Konvertera dina Spotify , LastFM och iTunes spellistor till Grooveshark.
  Du kan även att se Grooveshark spellistor på Sheen`s TRADING RADIO o TV.

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Tack för tipset!!
  Jag hittade denna artikel när jag Googlade på Spotify.

  Ha en bra dag!

  mvh,
  Anders Branderud

  SvaraRadera
 4. Grooveshark är verkligen någonting att rekommendera för alla som inte vill hänga med den överprisbelagda tjänsten kallad Spotify.

  Grooveshark fanns innan bara till för att besökas via webbläsaren och det var kanske inte det smidigaste då man kanske gärna vill hålla sin webbläsare fri från onödiga flikar. Jag satte mig ner i C# och började snickra på ett program som fick Grooveshark till datorn, väldigt simpelt och rent.

  Gå in på min blogg genom följande länk för att ladda ner programmet:
  http://www.fredrikduwell.com/2011/05/grooveshark-ny-musiktjanst-helt-gratis/

  Peace.

  SvaraRadera