Världens 10 bästa stränder

På den populära resesajten Tripadvisor har användarna röstat fram sin favoritstrand i världen. Har du andra förlag på vilken strand som är världens bästa? Lämna en kommentar nedan.

Resa till världens bästa stränder


Om du vill åka charter till Karibien kan du söka resor hos Apollo, Fritidsresor eller Ving

Om du vill boka flygstol själv kan du söka bland 500 olika flygbolag hos Flygvaruhuset.

Boende bokar du till bra pris hos Hotels.com och Sembo.


1. Providenciales, Turks- och CaicosöarnaKritvit sand, lugnt kristallklart vatten och ett stort, rikt och häftigt barriärrev gör de här öarna till en självklar favorit för familjer, dyk- och snorklingsfantaster. Om den klippfria Grace Bay Beach skriver en kvinna från Kalifornien: "Bästa stranden i världen, den vackraste plats jag någonsin har sett". En åsikt som hon tycks vara långt ifrån ensam om...

2. Boracay, Filippinerna
En av Filippinernas drygt 7000 öar och landets populäraste turistmål har alldeles magifika stränder. Det kristallklara vattnet är fritt från farliga strömmar, dykningen håller världsklass, sanden är bländande och pudermjuk - och du slipper trängas! Missa inte att se solen gå ner i det glödande havet utanför White Beach.

3. Palm/Eagle Beach, Aruba


Turkost hav, rosa flamingor och karibiska drinkar. Låter det lockande? Åk då till Aruba och sälla dig till den enorma skara som fallit pladask för Västindiens färgstarka paradisö, den minsta av ABC-öarna. Här finns fantastiskt vackra Eagle Beach (bilden), lugn och bildskön och perfekt för långa strandpromenader, och Palm Beach, med många barer och vattenaktiviteter.

4. Negril, Jamaica


Visst kan man spana på krokodiler eller ge sig ut på en ridtur, men det som lockar flest turister till Negril är ändå beachen. Här är man välkommen att sola topless och på vissa platser även spritt språngande naken - allt beror på hur mycket sol man vill ha!

5. Tulum, Mexiko


Vill du ge dig iväg på en romantisk tripp som inte liknar någon annan? Styr kosan mot Tulum och blanda stranddrömmen med utsikt över välbevarade gamla ruiner. Här finns nämligen den ovanliga blandningen av strand, stad och arkeologi.

6. Myrtle Beach, South Carolina, USA


Panoramautsikt över Atlanten, lugnt vatten och sammetsmjuk sand. Myrtle Beach kan skryta med att ha några av de bästa stränderna på den amerikanska östkusten. Perfekt för att sola och bada men också för att semestra med barn, eftersom det kryllar av familjeattraktioner.

7. Seven Mile Beach, Grand Cayman
Den största av Caymanöarna kniper sjundeplatsen med sin Seven Mile Beach (som faktiskt inte är 7 miles utan 5,5). Fantastiskt klart vatten, korallsand, strandbarer, snorkling, dykning, stingrockor som man kan simma med... ja, det är bara några av anledningarna.

8. Punta Cana, Dominikanska Republiken
Här är modellen till de karibiska vykorten. 4 mil av kritvit sand, svajande kokospalmer och kristallklart vatten. Punta Cana är känt för sina många all inclusive resorts som länge har fyllts av europeer, men nu börjar även allt fler amerikaner hitta hit.

9. Cape May, New Jersey, USA
Den här stranden ligger visserligen på Jersey-stranden, men låt dig inte luras. Cape May är motsatsen till det man ser på tv, med solarier och nattklubbar så långt ögat når. Här finns istället viktorianska hus och en berömd fyr från 1800-talet.

10. Santa Teresa, Costa Rica
Surf´s up på Playa Santa Teresa! Den lilla strandstaden i provinsen Puntarenas började som en fiskestad men upptäcktes sedan av turister, som älskar stranden tillräckligt mycket för att placera den bland världens tio bästa. Ingredienserna sol och drömsand finns där, men även fiske, surfvågor, kitesurfing och en hel del alternativ för den som lockas av spa och yoga på semestern.

Källa: Tripadvisor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar