Vinterns 5 hetaste resenyheter

Sommaren har knappt börjat men researrangörerna har redan släppt en massa spännande vinternyheter.

Tycker du att det låter konstigt att fundera på en vinterresa mitt i den svenska sommaren? Men är du sugen på att testa ett av arrangörernas nya resmål gör du klokt i att kolla läget redan nu, då antalet avgångar i många fall är relativt få. Nu i början av juni hade till exempel Fritidsresor redan sålt 55 procent av platserna till nyheten Barbados kommande vinter.

Här är 5 av vinterns hetaste sol- och badresemål

Ö-luffa i MaldivernaAtt öluffa i Maldiverna har varit i princip omöjligt, till följd av transportsystem och besöksregler. Nu finns lösningen. Fritidsresor börjar med något de kallar barfotakryssningar som tar dig på en eller två veckors rundtur med dagliga strandhugg vid palmöar och korallrev.

Du åker med Trestjärniga kryssningsbåten Atoll Explorer med 20 hytter i tre kategorier. Du kommer att kryssa mellan de 26 atollerna och besök på obebodda öar varvas med besök på ö-resorts med spa- och poolbad. Kryssningarna kommer att utgå från Kurumba. Varannan vecka kryssar Atoll Explorer i den södra Ari-atollen och varannan i den norra.

Läs mer om Ö-luffa i Maldiverna >>

St. LuciaEn av Västindiens vackraste öar, St. Lucia, är Apollos heta resenyhet i Karibien. St. Lucia är den perfekta ön för harmoni och avkoppling. Fyll dagarna med vandring i den tropiska regnskogen, snorkling, kajakturer samt val- och sköldpaddsskådning. Eller bara njut av sköna dagar vid hotellpoolen eller den härliga sandstranden.

Köket är bland det bästa Västindien har att erbjuda eftersom det bär fransk-kreolsk stämpel. Ön är som gjord för soldyrkare (vintermånadernas medeltemperatur går aldrig under 28 grader), snorklare, vandrare och för de utflyktslystna finns även en av världens få drive in-vulkaner.

Läs mer om St. Lucia >>

KubaI Kuba kan du njuta av den perfekta blandningen av storstad, land och bad. I Havanna kan du njuta av den enastående arkitekturen och stämningen i de gamla stadsdelarna. På gatorna kryssar amerikanska femtiotalsbilar fram och här och var hörs de medryckande karibiska tonerna av salsa, cha cha och merengue.

I Kubas främsta badort Varadero kan du njuta av det kristallklara vattnet och de kritvita stränderna med de vajande palmerna. Snorkla, dyk eller spela golf. I detta tropiska paradis finns det alltid något att göra och du har gott om utflykter att välja bland!

Läs mer om Kuba >>

Kenya – Safari & StrandSolresan med världens mäktigaste utflykt. Eller safarin med drömfinal på stranden vid Indiska Oceanen. Hur du än väljer är Kenya svårslaget. Hos Apollo kan man välja mellan tre färgstarka minisafaris i nationalparkerna Tsavo, Amboseli och Masai Mara. Safarin är mellan 3 till 5 dagar beroende på hur du väljer. Kombinera safarin med en sol- och badvistelse på Mombasakusten.

Läs mer om Kenya >>

BarbadosI vinter satsar Fritidsresor stort på sitt nya resmål Barbados. Du kan välja mellan att åka till syd- eller västkusten.

På sydkusten hittar du det mest färgstarka semesterlivet. Mellan huvudstaden Bridgetown och öns sydligaste udde ligger stränder och charmiga badorter på rad. Här har Fritidsresor valt ut hotell med spridning från tvåstjärniga alternativ i kategorin Billigt & bra till det högklassiga hotellet Ocean Two Barbados, eller Accra Beach Hotel & Spa som tillhör kategorin Hälsa & njutning. Var du än bor har du restauranger och småbutiker inom promenadavstånd.

Barbados västkust vänder sig in mot Karibiska havet och är oftast skyddad från vind, vågor och havsströmmar. Stränderna är därför mer barnvänliga än på sydkusten och kvällarnas nöjesliv är lite lugnare, även om du också här hittar en hel del trevliga uteställen.

Läs mer om Barbados >>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar