King of pop fyller 50


I dag gratulerar vi ingen mindre än Michael Jacksonsom fyller 50-år . Han är lika känd för sin musik som för sitt minst sagt annorlunda liv.

Han var stjärna redan som barn i Jackson five. Han fick inte ha någon riktig barndom utan drillades hårt i dans och sång av sin far. Det är förmodligen en av anledningarna till att han hela sitt liv verkar ha velat återta sin barndom. Han byggde upp sin ranch Neverland och levde mitt i ett tivoli och en djurpark och älskade Peter Pan, pojken som aldrig växte upp.

Hans karriär gick spikrakt uppåt under hela 70-talet och när han lämnade syskongruppen och satsade på en solokarriär kom det riktiga lyftet. Med albumet "Thriller" från 1982 fick han en megasuccé. "Thriller" är världens mest sålda album och fick år 2006 ett certifikat av Guinness Rekordbok på att skivan har sålt i över 104 miljoner exemplar världen över.

Efter succén med "Thriller" kom ett flertal album som sålde bra men under senare delen av 90-talet kom det bara omgjorda versioner av gamla succéer från Michael Jackson och i takt med det blev skivköparna färre och färre.

Under de senaste åren har Michael Jackson mest varit känd för sitt intresse för unga pojkar och det slutade med en uppmärksammad rättegång där Michael Jackson var åtalad för övergrepp mot en pojke. Han blev frikänd men flydde USA.

Nu är Michael Jackson på gång med ett nytt album som ska återupprätta hans forna status och rädda honom från de ekonomiska bekymmer som han har. Hur det går återstår att se. Jag är inte säker på att Michael Jacksons fans finns kvar.

Nedan en lista på album med Michael Jackson:

Titlar från Motown
1972 – Got to Be There
1972 – Ben
1973 – Music and Me
1975 – Forever, Natalie Smith
1981 – One Day in Your Life
1984 – Farewell My Summer Love
2002 – Love Songs

Titlar från Epic
1979 - Off The Wall
1982 - Thriller
1987 - Bad
1991 - Dangerous
1995 - HIStory - Past, Present And Future
1997 - Blood On The Dance Floor - HIStory In The Mix
1997 - Ghosts: Deluxe Collector's Box Set
2001 - Invincible
2001 - Dangerous (Expanded Version)
2001 - Bad (Expanded Version)
2001 - Thriller (Expanded Version)
2001 - Off The Wall (Expanded Version)
2003 - Number Ones
2004 - Michael Jackson: The Ultimate Collection
2005 - The Essential Michael Jackson

2 kommentarer:

  1. Han är grym, har aldrig sett någon som kan dansa som han eller underhålla som han. Han är enastående och när det gäller hans privat liv så får han göra som han vill så länge han inte skadar någon annan. Hoppas att han får en trevlig dag!!

    Hare

    SvaraRadera
  2. Michael Jackson är världens absolut största artist någonsin, så stor att han kan leva på gamla meriter i flera millenium framöver.

    De som hatar honom är avundsjuka soffliggare, folk som har tråkigt, folk som blundar för friandet av rättegången, avundsjuka, avundsjuka, avundsjuka, missunsammhet.

    Efter alla dessa år är Michael Jackson fortfarande i topp. Jag kan bara säga en sak - Hoppas Michael Jackson The King of Pop får en RIKTIGT BRA FÖDELSEDAG! :D

    SvaraRadera