Porrsurfa säkert


Är du orolig att arbetsgivaren eller någon i din närhet ska upptäcka vilka internetsidor du har varit inne på? Nu kan du kanske sluta oroa dig. Microsoft ska nämligen lansera en ny browser döljer dina digitala fotspår.

Browsern som kallas ”porn-mode” är ett hårt slag mot de som vill hålla koll på vart användarna surfar. Det är även ett skräcksenario för Goggle som håller koll på vilka sidor användarna varit inne på för att kunna välja vilken typ av reklam man ska visa. Programmet döljer fotspåren, som cookies, som webbsidor lägger in i besökarnas datorer för att spåra användarnas aktiviteter.

Den nya tekniken kan bli ett stort problem för annonsmarknaden på internet eftersom den kan blockera programmen som kontrollerar hur ofta en viss annons har visats, alltså hur mycket annonsen är värd.

När ett sånt här skydd dyker upp utvecklas det alltid nya alternativa sätt för de som t ex vill kontrollera sina anställda eller logga hur många som klickat på en annons.

1 kommentar:

 1. Inte för att jag är expert, men något som slår mig är att man kan inte surfa utan att lämna spår efter sig någonstans. utan ip-adresser går det inte att komma vidare och dessa adresser lagras någonstans. speciellt om ett stort företag/kommun har egna servrar som skickar vidare information och eller filtrerar dessa genom filter.

  Och en arbetsgivare kan utan problem och helt lagligt lägga in en keylogger som registrerar minsta knapptryckning i klartext.

  Även lösenord.

  min gissning är att IE:s webbläsare knappas anonymiserar andra programs tjänster då dessa inte går i genom webbläsare.

  Några fundering jag har bara.

  SvaraRadera