Förstår inte ?


Vill du föra över dina gamla lp-skivor till datorn men tycker att det verkar för krångligt? Nu har företaget ION lanserat lösningen för dig. Den heter LP 2 FLASH och är en konverterare vilken möjliggör direkt överföring från vinylskiva till minneskort. Spelaren känner av mellanrummen mellan låtarna och skapar individuella spår och spellistor utifrån dessa.

Vad kostar då LP 2 FLASH? För det överkomliga priset av 1 600 kr kan den här konverteraren bli din. Läs mer på företaget hemsida här...

Själv gjorde jag mig av med ca 400 vinylskivor. Jag har aldrig förstått varför man ska föra över gamla lp-skivor till datorn när de finns nyutgivna på CD?

7 kommentarer:

  1. Det är väl inte så krångligt att förstå:) 400 x 150 kr = 60 000 kr. Om man inte har väldigt höga krav på ljudkvalitet blir det ju väldigt bra ekonomi att köpa en USB-skivspelare för 1600 kr.

    SvaraRadera
  2. Nuförtiden är det inte så många som köper sina skivor.

    SvaraRadera
  3. Kriminaliteten brer ut sig....

    SvaraRadera
  4. Mina gamla LP-skivor från 70&80-talen finns inte utgivna på CD.
    Det kan vara en orsak till att vilja föra över dem till MP3.

    SvaraRadera
  5. Det är en bra idé men en aning dyrt. Man behöver ha en hyffsad samling av gamla skivor som man vill föra över till digitalt media för att det ska vara värt priset. Kanske är det lämpligast att gå ihop några vänner.

    SvaraRadera
  6. Funkar ju med vilken vinylspelare som helst. Det är gratisprogrammet Audacity som "känner av mellanrummen mellan låtarna och skapar individuella spår och spellistor utifrån dessa" som det står i artikeln och inte spelaren!
    En billigare och enklare variant finns här, bara att plugga in i USBn och köra: http://www.ginza.se/index.aspx?artnr=70161

    SvaraRadera
  7. själv så har jag hittat de flesta av mina gamla punkvinyl och ännu mer som man aldrig fick tag på, via fildelningsprogammet Soulseek. Dessutom en massa demotaper och livekassetter med band, som man aldrig fick tillfälle att se.

    SvaraRadera