Lördagsgodis ger bilringar

helgen är det många som unnar sig lite extra gott.

Nu har amerikanska forskare räknat ut att lite extra lördagsmumsande motsvarar en konstant, krypande viktökning med två kilo om året. Efter fem år är du 10 kilo tyngre o s v.

Vad ska man då göra för att undvika att få den här smygande viktöknigen? Här får du två smala godistips som kanske kan hjälpa dig en bit på vägen:

1. Gör egna chips. Hyvla potatis tunt och lägg på en plåt. Krydda med salt/peppar/paprikapulver eller grillkrydda och rosta i ugnen. Behövs ingen olja.

2. Ät popcorn. Välj märket "American's best" som är med smörsmak men innehåller ändå bara 330 kcal/100 gram.

Det är också bra att tänka på att all alkohol och då speciellt öl och vin inte är speciellt bra om man vill hålla sin vikt.

Om du är intresserade av kost och träning kan jag rekommendera gratissajten kosttips.se

2 kommentarer:

  1. Fan Johnny inte riktigt koll på faktan då vin faktiskt är den bättre utav alla alcohol sorter?
    Jävla ljugeri på din blogg jobbar man kan man väl förfan äta en godispåse. Detsamma om man äter rätt du kan ju ingenting. Läs ej johnnys blogg gott folk. Han är en känd mytoman trollare runt om på webben.

    SvaraRadera
  2. Jag såg konstigt nog Johnny när han köpte den här monsterpåsen, den var slut innan han hade kommit hem, och låt mig tillägga, det är 35 meter (har uppmätt på ett ungefär). Grisen smällde alltså i sig ca 8 kilo godis på en 2 minutersrpomenad.

    För jävla snuskigt må jag säga.

    SvaraRadera