Seven Seas Side - Resereportage

Nu har vi hunnit smälta våra intryck efter vår semester i Turkiet. Vi bodde på ett All Inclusive-hotell som heter Seven Seas Side, och det var ett riktigt toppenhotell.

Redan när bussen körde in på uppfarten till hotellet såg man att det här var ett hotell med klass.


När vi tittade ut på terrassen vid receptionen blev det inte sämre.Vårt rum låg i huvudbyggnaden och var väldigt fräscht. Rummet var för fyra personer, men vi var bara två så det blev gott om plats för oss.Utsikten från balkongen kunde man inte klaga på.


På huvudrestaurangen serverades frukost, lunch och middag. Det var olika teman varje dag, så det blev aldrig enformigt. Nere vid stranden fanns det även en lunchrestaurang, som serverade lite enklare mat som korv, hamburgare m m. Det fanns även två två à la carte-restauranger. Det ingår ett besök per vecka på valfri à la carte-restaurang och man bokar bord i receptionen mellan kl. 9-12, men om du ska få någon plats så måste du vara där tidigt. Nedan en bild av allén som går till stranden och huvudrestaurangen.


Det fanns två olika poolområden. Huvudpoolen låg nära receptionen och stranden. Här låg också Cave Bar, där man kunde svalka sig med en drink.


En bit därifrån låg poolen med vågmaskin och vattenrutschbana. Vi provade både vattenrutschbanan och något som hette forsen, där man åkte i en gummiring nedför en bana. I forsen fick man ha flytväst och hjälm och när man har åkt förstår man varför. Det var i alla fall väldigt kul.


Vi tillbringade inte så mycket tid vid poolerna, för åker man till Turkiet vill man ju gärna uppleva stranden och havet. Stranden var perfekt för långa promenader. För den rastlöse fanns det en mängd vattensportaktiviteter.


Nu hade vi ju inte något barn i den åldern med oss, men Bamse-klubben höll låda i hotellområdet varje dag och de verkade ha väldigt kul. Det fanns dessutom gym, tennis- och basketbana för de som ville hålla igång. Vi höll oss till att titta på vattengympan och att ibland spela bordtennis.

När vi ätit middag avslutade vi kvällarna med att ta en drink eller två vid någon av hotellets barer. Det fanns även shower varje kväll, men vi nöjde oss med barerna. Vid Cave Bar var det levande musik och andra uppträdanden varje kväll.


Sammanfattningsvis är vi mycket nöjda med hotellet, rummen och maten. Det här var en av våra topp-fem-semestrar. Den enda nackdelen var att sängarna var lite hårda, men ingen säng är väl som den egna. Inclusive-alkoholen var ju ett begränsat utbud, men det visste vi ju redan innan och då kan man ju inte klaga.

Vill du ha en skön och avkopplande semester på ett All Inclusive-hotell, så kan vi varmt rekommendera Seven Seas Side.


76 kommentarer:

 1. Låter super, vi ser verkligen fram mot vår semester där nu. Vi åker den nästa lördag. Toppen att ni tyckte hotellet var fint. Har hört att vissa varit missnöjda med sina rum, men ert ser onekligen perfekt ut. Vi är två vuxna med två barn så det rummet ni hade skulle ju vara perfekt åt oss. Tänkte därför fråga om det är okej vilket rumsnummer ni hade. Tänkte man kunde skicka ett mail till hotellet med önskemål på rum redan nu innan ditresan.
  med vänlig hälsning Carola.

  SvaraRadera
 2. Hej, Johnny, Kul att läsa om er resa o att ni är nöjda ! Vi kan till o med tänka oss att åka tillbaka...ja visst var sängarna hårda, säger man till kan man få en strandmadrass att lägga under :-)

  Till Carolina kan jag säga att det där m rumsfördeln är ett lotteri, läs den andra tråden...http://johnnysgodbitar.blogspot.com/2011/01/seven-seas-side-turkiet.html

  rob

  SvaraRadera
 3. Hej Carola! Vi betalade lite extra för att få havsutsikt och har du inte bokat det kan det vara svårt att få den rumstypen. Vi hade rum 1412. Hoppas du får en bra resa. Mvh Johnny.

  SvaraRadera
 4. Hej,ska åka ner i augusti o är lite nyfiken på om det finns några affärer på hotellområdet?Har även läst nånstans att det ska finnas ett litet centrum några hundra meter bort?Hur var balkongerna i rum med havsutsikt,väldigt små? Tack på förhand!

  SvaraRadera
 5. Hej, Det finns ett par butiker på hotellområdet och ett par hundra meter från hotellet finns det ett litet centrum med ett flertal butiker. Vår balkong var liten, det var ett bord och två stolar. Det fanns andra balkonger som var betydligt större men vilken rumstyp de hörde till vet jag inte.

  SvaraRadera
 6. Härligt att läsa så gott om detta hotell. Vi är 2 familjer som åker ner i september. Ser helt underbart ut. Har läst lite olika om hotellet så det var roligt att du skrev så bra:)Nu ser jag än mer fram emot vår resa!

  SvaraRadera
 7. Tack så mycket Johnny, jag mailar och kollar vad som gäller. Är inte i behov av havsutsikten utan det var mera själva rummet i sig. Det såg väldigt Fräscht ut och sen våning sängen till barnen. Det såg så bra ut. Det verkar som att många som bor i huvudbyggnaden har bättre rum än de som är utspridda över området. Vi får se var vi hamnar, man får hålla tummarna :) Jätte trevligt reportage från hotellet, det tackar vi för :)

  Med vänlig hälsning Carola.

  SvaraRadera
 8. Hej, jätte kul att läsa ditt reportage! Vi åker dit med två barn i augusti och man längtar ju inte mindre nu =P Men funderade på det du skrev om att det ingår ett besök i a la carte restaurangen, det står nämligen att det inte ingår på fritidsresors hemsida.

  SvaraRadera
 9. Hej Sarah! Jag vet att det inte framgår på hemsidan men jag kollade med Fritidsresors guider på hotellet och det är ett besök per vecka som ingår.

  SvaraRadera
 10. Hej och tack för all info.

  Har ett par frågor till:
  Kostar tennisen, golf???
  Hur är stranden? väldigt djupt? mycket stenar eller sandbotten?
  Finns det några färdiga drinkar i barerna eller är det bara gin och vodka som serveras?

  Tack på förhand.

  SvaraRadera
 11. Hej! Minigolfen kostade 3 Euro men jag vet tyvärr inte om tennisen kostar något.
  Om det var stenigt eller sandbotten berodde på om det var hög- eller lågvatten. På vissa ställen blev det djup väldigt fort men det är en väldigt lång strand så det varierade beroende på var man badade.
  Det fanns ett fåtal färdiga drinkar att beställa. De spritsorter som ingår är gin, vodka, konjak, raki och vissa likörer. Om du tar konjak och cola smakar det som rom och cola. Sen ingår förstås öl och vin som man serverade sig själv ur tappkran.

  SvaraRadera
 12. Hej igen...

  Ville bara tacka för ditt otroligt snabba svar :).

  SvaraRadera
 13. Hej!

  Tack för dina inlägg! Vi åker dit i sept!

  Finns det gym inkl Motionscyklar på hotellet? Kostnad?

  Mvh Dennis

  SvaraRadera
 14. Hej! Det finns ett gym på hotellet men jag var aldrig där inne så jag vet inte hur det är utrustat.

  SvaraRadera
 15. Hej,tänkte höra om ni såg till något dyk-center i närheten av hotellet?

  SvaraRadera
 16. Hej! Jag dyker inte själv så jag tänkte inte på om det fanns något dyk-center. Men utanför hotellet vid affärerna finns det ett ställe där man kunde boka massor med olika utflykter och där borde de kunna upplysa dig om vart du ska vända dig.

  SvaraRadera
 17. Kom hem från Seven Seas i torsdags och kan meddela att gymmet var hyfsat välutrustat, fräsht och svalt och dessutom gratis :-)

  Hade cykel och crosstrainer eller löpband (minns inte vilket av dem).

  Cyklar fanns att hyra.

  SvaraRadera
 18. Hej igen.

  Jag undrar över ac:n i rummen. Står på fritidsresors hemsida att den är central styrd o inte går att reglera själv i rummet, stämmer det? Om den styrs centralt har de ställt in den bra?

  SvaraRadera
 19. Hej! Det gick att ställa in ac:n på den temperatur man ville ha i rummet. I alla fall i vårt hotellrum.

  SvaraRadera
 20. Oki. Står flera saker som inte stämmer på fritidsresors hemsida. Står oxå att saftey box ingår o det stämmer ju inte heller.

  SvaraRadera
 21. Hej.
  Jag har en fråga om detta hotell.
  Det står att det ska ingå skandinaviska kanaler på tvn. Stämmer det? Vilka kanaler ingår Isåfall? Skandinaviska alltså. Tack på förhand.

  SvaraRadera
 22. Hej! TV3 finns men jag kommer inte ihåg om det fanns fler.

  SvaraRadera
 23. Hej igen.
  En sista fråga till dig :).
  Vilken tid stänger barerna på kvällen?
  Tack på förhand.

  SvaraRadera
 24. Tackar för alla svar! Väldigt bra forum om
  hotellet!

  SvaraRadera
 25. Hej!Jag är lite osäker på när barerna stängde men jag tror att baren vid poolen ( Cave Bar) stänger 24:00 och baren i receptionen stänger senare men det är bara till 24:00 som det är all Inclusive-alkohol, därefter får man betala. Baren som ligger nere vid stranden är öppen till 18:00.

  SvaraRadera
 26. Hej,
  tack för en sida mycket och bra info!
  Vi har en resa bokad nu i augusti och hoppas du kan hjälpa oss med några frågor.
  Hur är det med klädsel till middagen både buffén och a'la carte, duger det bra med shorts över knät för männen eller önskas det att man har långbyxor? Vill ju inte packa ner något i onödan.
  Läste om ett tåg som används på hotellområdet, finns det någon nytta med den?
  Tack igen för bra info / Jenny

  SvaraRadera
 27. Hej Jenny!
  Det går utmärkt med shorts över knät till måltiderna. Det går ett tågspår genom området men under den tiden vi var där så såg vi aldrig till något tåg.

  SvaraRadera
 28. Det låter bra! Har ytterligare en fråga; provade ni hotellets spa och vad tyckte ni isåfall om det? Kanske återkommer med fler frågor innan vår avfärd om det är OK. :)
  Mvh Jenny

  SvaraRadera
 29. Hej Jenny!
  Den här frågan lämnar jag över till min fru, Lena:

  Hej Jenny! Jag gick på hotellets spa en av de första dagarna vi var där. Jag var ju bara tvungen att prova den omtalade behandlingen Hamam, Turkiskt bad. Ljuvligt skönt!

  Det började med en stund i bastun, vilket kändes sådär när det var nära 40 grader ute. Sen en dusch och in i ett mörkt rum, där jag fick lägga mig på en brits för att få en helkroppsskrubb.

  Efter skrubben fick jag en skön, avslappnande skummassage. Sen blev jag tvättad, sköljd och torkad från topp till tå.

  Efter det fick jag lägga mig i ett avslappningsrum på en skön brits och dricka vatten. Där fick jag en lermask i ansiktet, som jag själv fick skölja bort sen. Klart!

  Jag var dessutom en gång till på spa't för att ta en lite tuffare massage för min dåliga rygg. Jag tror att behandlingen hette Full medical massage. Innebar att det var en sjukgymnast som utförde behandlingen och sedan kom med en rekommendation om vilka fortsatta behandlingar man skulle behöva. Bra massage och skicklig sjukgymnast, som direkt kunde se vart felet i min rygg var.

  Min åsikt är att spa't var riktigt bra.

  Mvh Lena

  SvaraRadera
 30. Finns det hårfön i badrummet ?

  SvaraRadera
 31. ååå vi ser absolut fram emot vår vecka där v 36 :)

  SvaraRadera
 32. Hej Anonym!
  Vi hade hårfön på rummet.

  SvaraRadera
 33. vad hade ni för flygtider , när va ni tvungna att lämna rummet ?:)

  SvaraRadera
 34. Hej Sebbe!

  Vi flög från Arlanda 07:30 och hem flög vi 13:40. Flygresan tar ca 4 tim. Vi åkte innan 12:00 från hotellet så vi hade rummet tills vi åkte.

  SvaraRadera
 35. okej , för vi åker hem vid 23 så då får vi väl lämna rummen kl 12.. en sista fråga , vad kostade att gå på spa ?

  SvaraRadera
 36. Min fru gjorde turkiskt bad och det kostade ca 400 kr. Prisnivån är något billigare än hemma på massage m m.

  SvaraRadera
 37. Såg att det inte fanns någon kyl på rummet. Däremot skulle det finnas en minibar, som jag antar man kan kyla lite vatten i iaf.... stämmer det?

  SvaraRadera
 38. Hej Anonym!

  Vi hade en kyl på vårt rum där det fanns en flaska vatten vid ankomsten. Kylen fylls inte på utan man får tänka på att ta med sig vattenflaskor upp på rummet. Det finns stora kylar med vattenflaskor på hotellområdet.

  SvaraRadera
 39. Tack för ditt snabba svar... en fråga till. Finns det möjlighet att sitta och äta, där AC:n gör jobbet så miljön blir sval och skön?

  Minns förra semester då vi valde ett annat resort med F-resor. Då satt man utomhus med någon typ av halmtak över huvudet... det var mer eller mindre som en bastu... så matlusten blev ju inte den bästa.

  SvaraRadera
 40. I huvudrestaurangen finns det en stor avdelning som har AC.

  SvaraRadera
 41. Hej! Jag har en fråga angående badhanddukar, på vissa Blue Village hotell kan man hyra handdukar så man får fräscha varje morgon ner till stranden. Vet du hur det var här?? Tack!

  SvaraRadera
 42. Det ingår badhanddukar utan kostnad. De ligger på hotellrummet när du kommer. Du kan byta ut de använda badhanddukarna mot nya i receptionen, jag tror det var mellan kl. 16:00 och 18:00.

  SvaraRadera
 43. Hej vi var där nu i slutet av juli månad. Alting var bra men rummet skulle vi få en dubbellrum med balkon. Vi fick en liten rum med dubb.elsäng,en enkel säng och en extra säng. För att vi är 2 vuxna och 2 barn var det jääte trångt. Vi fich ingen balkong och fick en liten ute plats på marken. <andra problemet var att vi hade flyg hem kl 00.10 men lämnade rummet kl 12. Det skulle de fixa lite bätre. För att stanna 6 timmar till i rummet betalar man 45 euro. Alt annat var perfekt

  SvaraRadera
 44. när vi va på ett annat hotell med fritidsresor , så fick man ett bord som man skulle sitta vid varje kväll och samma tid hela veckan . Är det något sånt nu med ? tacksam för svar, åker på onsdag:)

  SvaraRadera
 45. Hej Sebbe!

  Du kan sätta dig vid vilket bord du vill och du behöver inte vara där någon speciell tid.

  SvaraRadera
 46. Heej!!
  Vad roligt att jag hitta din blogg. Vi var i side föra hösten. Och vi bara älska de ställe Vi låga och bada hela dagarna vid västra stranden helt perfekt underbar sandbotten och långgrunt. Men vi var till östrastranden som det här hotellet ligger vid, men jag tyckte de var lite otäckt tvär djupt och höga vågor. Vi ska fara till Side igen till hösten 2012 med våra barn på 8, 6 år tycker hotellet värkar vara helt toppen går nog inte att få så mycket bättre. Men får sån beslutångest när jag tänker på havet, för man vill ju verkligen bada i havet när man är i side. Men ni värka uppleva de lite olika vart ni bada hur botten och hur djupt det var??

  Mvh Jenny

  SvaraRadera
 47. Hej
  du skrev att det är begränsat men inclusive alkoholen,Kan du ge en bättre beskrivning på det ? har nämligen inte läst om det på fritidsresors hemsida
  Tacksam för svar
  /Johan

  SvaraRadera
 48. Hej Johan!
  Det står på Fritidsresors hemsida att nationell alkohol, vin och öl ingår i inclusive. Med det menas att inte alla spritsorter ingår utan man får betala om man t ex vill ha rom eller whisky. De spritsorter som ingår är vodka, gin, brandy och raki och vissa likörer. Sen kan du välja olika drinkar utifrån det. De hade schweppes som kan få de flesta drinkar att smaka gott.

  SvaraRadera
 49. Hej! Vi åker nu den 17 aug till seven seas och undrar nu om det finns tvättmaskin att låna och om det finns shampo och balsam på rummen? och hur är det med pool handduk? MVH Inger Olsson

  SvaraRadera
 50. Hej Inger!

  Tvättmaskin vet jag inte om det finns. Men det finns kombinerat dusch/shampoo att använda. Poolhandukar ligger på rummet när man kommer och de går att byta ut i receptionen varje eftermiddag.

  SvaraRadera
 51. Tack för all information och alla svar! Nu är vi ännu mer sugna på att resa dit i augusti! En fråga har vi dock... :-) Vet du/ni hur det är med solstolar? Har läst (på olika platser på nätet) att man måste ta plats tidigt på morgonen för att kunna sitta bra till vid poolen. När vi bott på andra Blue Village-hotell tidigare, har man inte kunnat "paxa" platser tidigare än kl 9.00. (Handdukar etc utlagda innan kl 9.00 har Fritidsresors guider plockat bort.) Hur var det med det på det här hotellet? (Vill ju naturligtvis sitta bra till, med sikt över poolen, när barnen vill vara i och bada även utan vuxen!) /Jenny W

  SvaraRadera
 52. Alla paxar solstolar fast det står att man inte får göra det så det kan vara svårt att få plats ibland.

  SvaraRadera
 53. Hej. Kul att läsa allt positivt om hotellet. Vi åker dit nu den 25/8. Längtar! Vattnet i kylarna som stod överallt, ingår de också i all inclusive?
  Mvh Terese.

  SvaraRadera
 54. Hej Terese!

  Ja, vattnet i kylarna ingår.

  SvaraRadera
 55. Hej!
  Vad kul att läsa ditt reportage. Bokade vår resa inna premiären så detvar skönt att höra att ni var nöjda.

  Tänkte kolla om du möjligtvis vet ifall det finns duschar och omklädningsrum att låna på området. Vårt fly hem går vid 23 så det kan ju vara skönt att få duscha av sig havssaltet innan hemresan...

  Hälsn Lola

  SvaraRadera
 56. Hej Johnny!

  Hur lång transfer var det från flygplatsen till hotellet??
  Mvh
  Camilla

  SvaraRadera
 57. Toppen, vad mycket nyttigt jag fivk veta, åker på söndag och stannar i två veckor. Har aldrig haft AI förut och undrar hur man dricksar. Vid varje måltid eller en gång vid hemresan?

  SvaraRadera
 58. om man nu vill dricksa ska man göra de första dagen så man kan leva för de några dagar

  SvaraRadera
 59. Hej!
  Tack för ett trevligt reportage!
  Vet du om det var någon åldersgräns på vattenruchbanorna?

  Mvh Christina

  SvaraRadera
 60. Sorgligt nog kommer inget svar.
  http://johnnysgodbitar.blogspot.com/2011/08/johnny-finns-inte-mer.html?showComment=1314487213816#c894089229181473413

  SvaraRadera
 61. Tror det var 12-års gräns på de större banorna. Men man får åka med en vuxen om man är mindre. Vattenrutschbanan där man åker i gummiring var lite obehaglig. Min man åkte med vår son, de fastnade nere i en "grop" kom inte upp för en kant. Vattnet forsade hela tiden och det blev lite otäckt. Jag testade en gång de vanliga vattenrutschbanorna. Jag är inte ngt fan av sådant så jag tyckte det gick lite väl fort. Höll på att slå runt inne i tunneln. Men, undan går det!

  SvaraRadera
 62. Ska åka dit nästa lördag. Har 2 barn, 7 och 11. Finns det någon vattenrutschbana som är lämplig för dem, som de kan åka själva? Såg att det fanns någon bläckfick, men det verkar vara för mindre barn.
  Ska man ta turkiskt bad på hotellet, eller åka till ett inhemskt Hamam? Något tips på något som är bra och nära Seven seas?

  SvaraRadera
 63. Ska åka till seven seas nästa helg. Den enda barnen tjatar om är om de finns pannkakor till frukost??

  SvaraRadera
 64. Det finns allt möjligt till frukost!!! Absolut pannkakor! Och frallor och muffins och flingor och frukt och bakelser och glass och ostar och omeletter, ägg och... nästan ALLT!!! Maten var det bästa på hela stället! Stor variation och mycket att välja på. Finns något för alla. Ps. man kan få chokladsås till pannkakorna om man vill... Ds. ;)

  SvaraRadera
 65. trevlig blogg...Tack så mycket...
  En mycket viktig fråga..
  Är det fri tillgång på glass till barnen??

  SvaraRadera
 66. Hej, ja det är fri tillgång på glass till barnen, men inte när som helst. Till middagen fanns det strutglass att sleva sjäv. På em fanns det enklare pinnar i strandbaren gratis, ska du ha en magnus kostar det euro...

  SvaraRadera
 67. vår hemresa är ju på kvällen så jag undrar vart ska man ha väskorna när man måste över lämna rummet?

  SvaraRadera
 68. Hejsan, vi har funderingar på att boka detta hotell, min fråga är.. man kan ju välja rum med utsikt över poolområdet eller havsutsikt och det skiljer ju lite i pris. Men som jag förstår av bilderna så ligger ju hotellet så att har man poolutsikt så borde man ju oxå ha havsutsikt eller stämmer inte d riktigt?

  Patrik

  SvaraRadera
 69. Hej! Såg du om rummen med stor terass med solmöbler o parasoll, låg bra till?

  SvaraRadera
 70. Hej! vilken bra recention om detta hotell! riktigt bra formulerat! tack

  SvaraRadera
 71. Tusen tack för all info Johnny!

  SvaraRadera
 72. Jag har sett en del kommentarer på nätet där det står att stranden är stenig och att dessa är stekheta. Stämmer detta?

  SvaraRadera
 73. Hej! Kul att få reda på lite mer om hotellet som vi bokat men jag undrar också över stranden, blir det snabbt djupt och är det stenigt?

  SvaraRadera
 74. Undrar hur noga ni läst bloggen eftersom den inte längre finns kvar :(

  SvaraRadera
 75. Hej ska åka ner dit i en vecka och undrar om man blir solbränd där borta? för att jag brukar ha svårt att bli solbränd (allså brunare) o tänkte höra med er hur de är?

  SvaraRadera