Njut bland Las Galeras palmer

I ”Robinson Karibien” har deltagarna haft svåra strapatser i hårt väder . Men om du åker till Dominikanska Republiken när det inte är risk för orkaner kommer du få uppleva ett härligt klimat, vajande palmer och kritvita stränder , läs mer om Dominikanska Republiken

Vi var på en liten ort som heter Las Galeras på Samanahalvön och vi hade två helt underbara veckor med sol och bad. Vi bodde på ett hotell som hette Grand Paradise.

Att valet föll på Las Galeras berodde mycket på de vackra stränderna. Här finns bland annat Playa Rincon som av många rankas som en av världens 10 vackraste stränder och jag kan intyga att det stämmer.

Stranden vid hotellet (klicka på bilderna för större bild)


Vi bodde i en bungalow som egentligen var som en liten radhuslänga med lägenheter i markplan. Det fanns plats för sex personer i bungalowen och eftersom vi bara var två så hade vi gott om utrymme. Det var rent och snyggt på rummet och standarden var bra.

Vår terass där vi slappade efter sol och bad


Det fanns flera restauranger att välja på, en huvudrestaurang där man åt frukost och middagsbuffén. Nere vid stranden låg två restauranger till där man fick boka bord, en med inriktning på fisk och en italiensk. Alla restauranger serverade lunch.

Restaurangen vid stranden


Det var mycket aktiviteter inom hotellområdet, vollyboll, aerobics och diverse tävlingar. Om man ville vindsurfa, segla eller paddla kanot kunde man göra det gratis. För barnen fanns det barnklubbar med en mängd aktiviteter.

Inom hotellområdet fanns det även en firma som anordnade snorklingsutflykter och en annan som ordnade utflykter med fyrhjulingar (väldigt kul). I närheten av hotellet låg det även en ranch där man kunde boka ridturer.

Vollyboll mellan palmerna


Strax utanför hotellområdet låg en liten by som man kunde gå till, tog ca 10 min att promenera dit längs stranden. Byn är i princip en gata. Det finns några restauranger, presentbutiker, livsmedelsbutiker och internetcaféer.

Strandpromenaden till byn


Vi gjorde två tre utflykter, en till en nationalpark som avslutades med en halvdag sol och bad på en paradisö, en där vi fick se knölvalar på nära håll och en där vi åkte fyrhjulingar en hel dag där vi bl a fick se hur lokalbefolkningen bodde.

Utflykt med fyrhjulingar. Vi hade väldigt kul.


Naturen på samanahalvön är otroligt vacker, vajande palmer vart man än vänder sig. Om du vill ha två veckors avkopplande semester med sol och bad kryddat med några utflykter är det här resmålet något att satsa på.

Läs mer om Dominikanska Republiken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar