Semester utöver det vanliga med Galactic Suite

Tycker du att du har svårt att hitta några bra resmål till semestern? Vill du hitta på något nytt som ingen annan gjort? Då kan nog Galactic Suites nya resmål vara något för dig. De planerar nämligen att öppna universums första rymdhotell och säger sig kunna ta emot sina första betalande gäster redan under 2012.

Men som med allt annat som är nytt och originellt så kostar det en hel del. En långweekend över 3 dygn beräknas kosta 3 miljoner euro. Det gör att ett rum kostar ca 10 miljoner per natt vilket är lite över vad ett hotell på jorden kostar. Men om man vill ha rum med utsikt får man betala extra och nu får man utsikt över hela jordklotet och det är väl värt en hel del, eller hur?



Man kan tycka att det är dyrt med 3 mijoner euro för tre dygn men då ska man veta att det ingår en åtta veckor lång förberedelsekurs på en tropisk ö.



Trots den höga kostnaden för rymdvistelsen har redan drygt 200 människor uttryckt intresse för att resa till det tyngdlösa hotellet och ett 40-tal personer har redan reserverat plats. Uppskjutet kommer att ske med ryska rymdfärjor från en ö i Karibiska havet. Själva hotellet kommer att åka i en omloppsbana 450 km från jorden och färdas i 30.000 km i timmen. Till en början kommer endast fyra gäster och två astronautpiloter att rymmas i hotellet.

Trots att jag gärna vill ut i rymden så kommer jag nog att vänta med att boka en rymdresa tills priset blir lite lägre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar