Terminator lever vidare

Terminator föddes 1984 när James Cameron gjorde "The Terminator". Arnold Schwarzenegger spelade Terminatorn som försöker döda mamman till den framtida motståndsledaren John Connor. Det här var Arnolds genombrott som skådespelare.



James Cameron gjorde även "Terminator 2" som kom 1991. "Terminator 2" rankas som en av de bästa actionfilmerna som har gjorts. Arnold Schwarzenegger spelade återigen rollen som terminator men den här gången är han inte ute efter att döda John Connor istället har han kommit för att skydda Connor mot en ny dödlig Terminator som skickats från framtiden.



Arnold Schwarzenegger återvände 2003 till rollen som Terminator i "Terminator 3" Den här filmen fick inte samma goda mottagande som del 2 och räknas som den sämsta filmen i trilogin.

När Arnold blev Kaliforniens guvernör trodde man att det inte skulle komma några fler Terminatorfilmer. Vem skulle kunna axla Arnolds roll? Men 2008-2009 sändes två säsonger av tv-serien "Terminator: The Sarah Connor Chronicles" som utspelade sig mellan del två och tre av filmserien. Jag tycker att det var en bra serie som borde ha fått fler säsonger.



Men tv-serien skulle nog bara bana väg för den nya biofilmen "Terminator Salvation" som kom 2009 med Christian Bale i rollen som motståndsledaren John Connor. Den nya Terminatorfilmen har flyttat handlingen från nutid till en framtid där människorna slåss mot Terminators skapade av Skynet, superdatorn som har tagit över världen.



Nu ska rättigheterna till Terminator auktioneras ut och det ryktas att Sony är intresserade. Jag hoppas att de som köper rättigheterna till Terminator fortsätter göra filmer för "Terminator Salvation" var riktigt bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar