Xperia X10 ska lyfta Sony Ericsson


Sony Ericsson lanserar sin första mobil baserad på Googles operativsystem Android. X10 lyfts fram som ett nytt flaggskepp, försett med nytt användargränssnitt. Modellen blir den första i en ny serie.

För att skilja X10 från konkurrenterna har Sony Ericsson försett modellen med särskilda användargränssnitt för kommunikation och underhållning.

Timescape kallar bolaget gränssnittet för kommunikation, Sms, mms, e-post, missade samtal, uppdateringar från sociala nätverks om Twitter och Facebook har samlats i en applikation, där användaren kan navigera kronologiskt.

Mediagränssnittet kallas Mediascape och hanterar video, musik och foto.

Den tryckkänsliga skärmen bygger på samma teknik som i Aino, som Sony Ericsson just släppt till butik. Skärmen reagerar liksom Apples framgångsrika Iphone på hudberöring.

Modellen uppges vara den första i en familj av telefoner som ska komma ut på marknaden under första halvåret 2010. Något exakt pris på Xperia X10 finns ännu inte. Men den torde hamna i nivå med liknande konkurrenter, det vill säga mellan 6 000 och 8 000 kronor utan subventioner från någon mobiloperatör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar