Julklappstips för den stressadeDen här tiden på året är det högsäsong för alla butiker. Men det är också högsäsong för sönderstressade människor som försöker hitta julklappar i sista stund. Ofta irrar man runt i butikerna utan att hitta det man letar efter. Finns det man vill ha är det långa köer till kassorna.

En engelsk studie från 2008 visar att julhandel kan skada vår hälsa. I studien fick 15 män och 15 kvinnor ge sig ut på en 75 minuters lång shoppingrunda på stan, med målet att inhandla julklappar. I snitt höjdes shopparnas puls med 10 procent och blodtrycket steg till farliga nivåer för hälften av deltagarna. Männen rapporterades vara dubbelt så stressade efter shoppingen, medan kvinnorna var nästan tre gånger så stressade.

Mitt bästa julklappstips till dig som vill undvika att stressa sönder dig när du köper julklappar är att du sätter dig bekvämt vid datorn hemma. Inom några minuter har du tillgång till världens största varuhus, internet.

Har du svårt att hitta på vad du ska köpa i julklapp så kan jag tipsa dig om årets julklapp, spikmattan, en berg- och dalbana för kylskåpet eller varför inte ett par tofflor som man kan värma i micron. Utbudet på internet är obegränsat så det ska inte vara några problem för dig att hitta bra julklappar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar