Arabia Azur Resort - Hurghada, Egypten

Det har gått några månader sen vi kom hem från vår semesterresa till Hurghada i Egypten. Det har under de här månaderna varit en revolution i Egypten som tvingat bort den sittande Presidenten vilket tillfälligt har stoppat alla charterresor. Men nu har allt lugnat ner sig och det går åter att boka Egyptenresor.

Nu till vår resa. Vi hade bestämt att vi skulle prova Egypten för att se om det föll oss i smaken. Vi valde efter mycket letande hotellet Arabia Azur Resort i Hurghada. Vad jag vet är det bara ett charterbolag som har det här hotellet och det är Apollo.

Arabia Azur Resort är ett stort All Inclusive-hotell som har mycket att erbjuda. Det finns ett stort poolområde med uppvärmd pool, separat barnpool. Det finns flera restauranger, snackbar vid stranden och ett antal barer i området.

Utsikten från vår balkong (klicka på bilderna för större bild)

Hotellet har två olika hotellsektioner där varje del har en liten vik med egen strand och bar. I mitten av komplexet ligger hotellreceptionen där det finns en trevlig bar. I den här delen finns också restauranger, internet, biljard m m.

Rakt utanför receptionen ligger den stora poolen och bakom den går en lång pir (se bild ovan) ut till ett stort cirkelformat område där det är fullt med solstolar, en trevlig lunchrestaurang och ett fantastiskt korallrev precis när man kliver ner från badstegen. Att ha ett korallrev precis brevid solstolen var nog det bästa på hela resan.

Lunchrestaurangen ute på piren

Vårt första intryck av hotellet och personalen var väldigt positivt. Hotellet var bra och maten var bra tills vi blev magsjuka. Vi hade innan resan hört mycket om att de allra flesta blir magsjuka i Egypten. Vi brukar klara oss bra när vi reser men min fru blev riktigt magsjuk två gånger på en vecka så det var inget vidare. Jag klarade mig bra till sista dagen och sen hade jag två jobbiga veckor efter att vi kommit hem.

Vi pratade med många personer under hemresan och det allmänna intrycket var att ca 7 av 10 hade blivit dåliga under resan. Det verkade inte spela någon roll vilket hotell eller resmål man varit på. Det är nog någonting med den egyptiska maten som den svenska magen inte tål.

Mellan toalettbesöken hann vi i alla fall med en utflykt där vi snorklade, solade och åt gott.

På väg till stranden på vår utflykt

Själva Hurghada var inget vidare utan vi upplevde det som väldigt skitigt och nedgånget. Det som var snyggt och prydligt var den nya Marinan där de flesta båtutflykterna utgår ifrån. Det alla varnade för innan resan var att försäljarna är väldigt jobbiga och vi kan bara instämma.

Hurghada i Egypten är ett bra resmål om man till största delen har tänkt sig att vara kvar på hotellområdet och sola och bada. Om man ska ge sig ut utanför hotellet är det stor risk att man bara blir besviken.

Vi ångrar inte att vi provade på att semestra en vecka i Egypten men det är inget vi kommer göra om. Om man ska åka på en veckas semester är Asien eller Karibien för lång bort och då finns det inte så många andra alternativ än Egypten och Kanarieöarna. Nu när vi har provat på båda resmålen så kan vi bara konstatera att Egypten har en bra bit kvar om de ska kunna konkurrera med Kanarieöarna

Om du ska åka på en lite längre semester kan vi varmt rekommendera Karibien . Vi har varit på Aruba och Dominikanska republiken och det var två semesterar som är med på vår topplista.

Bilden nedan visar stranden från vårt hotell på Dominikanska republiken, ser rätt så härligt ut eller hur? Jag har skrivit två recensioner om de här semestrarna, läs inlägget om Aruba och läs inlägget om Dominikanska Republiken.

Dominikanska Republiken: Grand Paradise hotellstrand.

3 kommentarer:

 1. Jag och min familj med vänner bodde på Arabia 23/8-30/8 2008. Ingen av oss 7 st blev dåliga i magen. Var till Sharm el Sheijk nu i aug 2010. Då var vi oxå 7 st inga problem med magen. Hade tänkt åka igen i aug. Till Hurghada, men tänkte om så nu blir det Side. Men så fort det blir lugnt att man törs åka till Egypten, så far vi dit. Tvätta händerna med sprit

  SvaraRadera
 2. Vi tvättade händerna med sprit och var försiktiga med att hantera pengarna. Vi har rest mycket i Asien, Västindien och Europa och aldrig varit med om att så många blivit magsjuka som i Egypten.

  Det är allitd några som reagerar starkt när man kritiserar Egypten av någon outgrundlig anledning. Det är bara att titta på statistiken över magsjukeärenden hos reseförsäkringsbolagen så ser man att Egypten ligger i topp.

  SvaraRadera
 3. Man kan bli sjuk var som helst. Har varit i Egypten många gånger och aldrig blivit sjuk. Var på Dominikanska nu i januari och blev jättedålig i magen ett par dagar.
  Allt handlar om sin egen dagsform oxå tror jag. Jag kanske skulle ha blivit sjuk även om jag var hemma.


  Tack för ditt tips om Arabia, det var så jag hittade din sida :)

  //Nettan

  SvaraRadera