Ät fett - få hjärtattack

Nu har en ny studie i 52 länder kommit fram till det som alla redan vet, västerländsk mat som är baserad på kött, ägg och skräpmat, ligger högst i riskzonen för hjärtattacker.

Vad ska man då äta för att må bra och minska risken för få hjärtattack? Om du äter mer orientalisk mat och kombinerar det med mycket frukt och grönt så har du kommit en bra bit på väg mot ett hälsosammare liv.

Om du är intresserade av kost och träning kan jag rekommendera gratissajten kosttips.se

2 kommentarer:

  1. Ät rätt fett o må bra, slipp hjärtattacker.
    www.kostdoktorn.se
    Det finns inga vettiga undersökningar som kan påvisa att mättat fett är farligt. Eskimåer, Massajer och även vi borde inte ha funnits idag om det var så att man dör av mättat fett.

    SvaraRadera
  2. Det finns fler exempel på att mättat fett inte är farligt, Bröstmjölk innehåller massor av mättat fett och det är väl ingen kostexpert som vill avråda ifrån amning på grund av det, eller? Likaså inlagras allt vårat kroppsfett i form av mättade fettsyror vilket då (om det var skadligt med dessa fettsyror) skulle innebära att det är farligt att gå ner i vikt, eftersom man då konsumerar dessa fettsyror. Nej jag är helt övertygad om att Hög insulinutsöndring i kombination med högt fett intag är boven i dramat eftersom Sockret hindrar fettet från att förbrännas...

    //Anders

    SvaraRadera