Sveriges nästa storspelare?


Rasmus Elm gjorde succé på januari-turnén med landslaget och nu belönas han med en en plats i landslagstruppen till träningsmatchen mot Österrike. Rasmus är bara 20 år men redan nu talas det om att han mycket väl kan bli landslagets nästa mittfältsstateg. Kanske är det lite tidigt att höja honom till skyarna men det man sett hittills bådar gott.

Fakta om Rasmus Elm

Rasmus Elm, född 17 mars 1988, är en svensk fotbollsspelare, mittfältare.

Han spelar för Kalmar FF. Rasmus slog igenom i Canal Plus-cupen 2004 där han blev utsedd till turneringens bästa spelare. Hans moderklubb är Johansfors IF och han kom till klubben från Emmaboda IS inför säsongen 2005. Rasmus Elm var som junior kapten för det svenska P19-landslaget. I augusti 2007debuterade Rasmus i U21-landslaget. Tidigare samma sommar hade Rasmus Elm, bara 19 år gammal, drabbats av en blodpropp i vaden. Skadan tvingade Elm till vila i ungefär en månad.

Rasmus styrkor ligger i hans passningsspel och i hans väldigt långa inkast. Rasmus spås bli Sveriges viktigaste spelare under U-21 EM på hemmaplan 2009 och Rasmus anses kunna blomma ut rejält detta år och bli en stor svensk stjärna.

16 december 2008 blev han för första gången uttagen till svenska A-landslaget, då truppen till januariturnén 2009 offentliggjordes. Under turnén blev det två matcher för Rasmus, varav ena var debuten mot USA.

Källa: Wikipedia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar