Ivancy - fildela säkert

När du ska välja VPN-tjänst får du vad du har betalat för så mitt råd är att lägga några kronor extra på en utländsk tjänst som håller hög kvalitet. Det finns några stycken men den som har fått mycket bra omdömen är Ivacy.

Om du väljer en svensk tjänst som Dold.se, Relakk, Flashback eller Mullvad tvingar Ipredlagen dem att lämna ut din IP-adress om det finns ett domstolsbeslut. Det beror på att de svenska anonymitetstjänsterna har sina servar i Sverige.

Nedan några fördelar med Ivacy:

1. De har inte sina servrar i något land som är tvingade att lämna uppgifter till Sverige.

2. Du kan göra "Port Forward" vilket är en nödvändighet om du vill fildela. Det gör att andra kan ansluta till dig.

3. Du får en programvara som automatiskt stoppar nedladdningar om VPN-tjänsten kopplas ifrån och går över på ditt vanliga ip-nummer.

4. Det finns support som faktiskt svarar om du skulle få problem.

5. Du får tillgång till anonym mail.

6. Du kan anluta dig till Ivacys fildelnig.

7. Du får tillgång till Ivacys Usenet-tjänst.

8. Du kan välja vilket ursprung (land) din ip-adress ska ha.

9. Du får prova tjänsten. Provtiden är begränsad till att man får ladda ner 100 Mb men du kan i alla fall konstatera att det fungerar.

Finns det inga nackdelar undrar säkert många? Jo visst finns det några saker som är på minussidan.

1.Ivacy kostar 10€ för en månad ( ca 90 kr/mån) eller 25€ för tre månader ( ca 75 kr/mån). Det gör att de är lite dyrare än svenska anonymitetstjänster som kostar ca 50 kr/mån. Men den lilla extrakostnaden ger ett skydd som gör att IPRED-lagen inte kan sätta klorna i dig.

2. När du ansluter dig för första gången behöver du veta hur du gör för att öppna portar i din brandvägg. Men som jag skrev ovan så kan du få hjälp av supporten om du trots allt skulle köra fast.

3. Det man ska ha i åtanke om man skaffar en anonymitetstjänst är att hastigheten påverkas. Hur mycket hastigheten påverkas är väldigt olika mellan olika anonymitetstjänster. Återigen, du får vad du betalar för.

Sammanfattning:

Om du vill vara anonym på nätet gå till Ivacy här....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar