Äntligen Sci-fi från Cameron

Regissören James Cameron är äntligen tillbaka. Efter drygt 10 år återvänder äntligen Cameron till sci-fi-genren. Efter succéer som ”Terminator 2”, ”Aliens” och senast ”Titanic” är förväntningarna skyhöga av denna makabra filmmakare. Han har som brukligt skrivit manuset själv, ett manus som sägs vara något utöver det vanliga. ”Avatar” kommer att spelas in i 3D för att kunna visas i det nya digitala formatet.

En av Camerons favoritskådisar, Sigourney Weaver kommer axla en av rollerna i det spännande filmprojektet. Huvudrollen som krigsveteranen Jake har tilldelats australiensaren Sam Worthington som är relativt okänd, men Cameron jämför redan honom med Russell Crowe.

"Avatar" är historien om en sårad krigsveteran som blir ofrivilligt inknuffad i ett försök att bosätta en fjärran planet, Pandora som dock redan är bebodd. Han blir så småningom ledaren för den inhemska rasen Na’vi i en kamp för överlevnad.

Det här verkar vara en film helt i min smak. Nu är det bara att vänta, vänta och vänta. Men fram tills premiären den 18 december 2009 kan man ju alltid titta på trailern:

1 kommentar: