Ha sex och bli frisk och vacker

Nya studier visar att sex är bra för hälsan. Hela allmäntillståndet kan faktiskt förbättras bara du har sex varje vecka. Här är sex orsaker till varför du bör ha sex!

1. Det motverkar förkylningar. Immunoglobin, alltså vårt immunsystem stärks med en tredjedel av att ha sex - minst två gånger i veckan.

2. Du blir vackrare. I en studie i Skottland fick ett antal personer gissa några människor ålder. De som såg sju till tolv år yngre ut än de var hade också sex ungefär fyra gånger i veckan. En orsak till det här kan vara att de helt enkelt hade mer kul, men också att ämnet östrogen ökar hos kvinnor när de har mycket sex. Östrogen får hud och hår att se friska ut.

3. Det bränner kalorier. Ungefär fyra kalorier per minut förbränner du när du har sex. Tänk på det som en del av din träning!

4. Bli av med huvudvärken. Den gamla ursäkten håller inte längre - huvudvärken kan faktiskt försvinna när du har sex. Det beror på att du bland annat frigör endorfiner när du blir upphetsad.

5. Menstrationscykeln jämnas ut. Ett antal studier har visat att kvinnor som har sex minst en gång i veckan, och det behöver inte leda till orgasm, också får en jämnare mentrationscykel. Även lesbiska förhållanden kan leda till en mer jämn cykel. En jämn cykel kan i sin tur underlätta fertiliteten eftersom du då enklare vet när du har ägglossning.

1 kommentar: