Undertexter - lär dig hur du gör.

Har du laddat ner en bra tv-serie och upptäckt att den var otextad. Om du är beredd att lägga ner lite tid på att läsa det här så ska jag förklara hur du ska gå tillväga för att se serien med svensk text på din stationära dvd-spelare. En förutsättning är att du har en dvd-spelare som stödjer divx/xvid.

Det första du måste göra är att ladda ner det serieavsnitt eller den film som du är intresserad av. I mitt exempel är det ett lostavsnitt, Lost.S03E10.HDTV.XViD-NoTV.avi . Tv-serier laddar du ner lättast på thepiratebay. Där finns en särskild sektion för tv-serier med underavdelningar per serie, se länkar till höger.

När du har fått hem filmen är det dags att ladda hem en text till serien. Det är viktigt att du vet hela namnet på den releasen som du just laddat ner. Om du inte är noga med detta är det stor risk att text och tal kommer bli osynkat. Det finns flera olika sidor med undertexter men de här är de 3 bästa, undertexter.se, swesub och divxsweden. Sök på sidorna efter den serie du vill ha och välj rätt avsnitt.

Nu är det dags att titta på filmen. Har du en dvd-spelare som kan visa undertexter så behöver du bara bränna film- och text-filen på en dvd-skiva och spela upp den. Är du osäker på om din dvd-spelare stödjer undertexter är det bara att testa det här alternativet först så vet du med säkerhet. Tänk på att film- och textfilen måste ha samma namn, Lost.S03E10.HDTV.XViD-NoTV.avi och Lost.S03E10.HDTV.XViD-NoTV.srt . Filmfilen har ändelsen .avi och textfilen har ändelsen.srt.

Om du inte har en dvd-spelare som kan visa undertexter måste du använda ett program för att ”bränna” in texten. Jag rekommenderar programmet ”AVI ReComp” som är gratis att ladda ner från nätet och det är också mycket lätt att använda, ladda ner här…

Nu är det bara att bränna filen som programmet har skapat på en dvd-skiva. Sätt sedan in den i dvd-spelaren och njut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar